PostNL Informatie

Grote werkgever

Al 220 jaar zorgen we ervoor dat post betrouwbaar en bereikbaar is in Nederland. Met onze 38.000 medewerkers zijn we een van de grootste particuliere werkgevers van Nederland. PostNL heeft het grootste en meest moderne logistieke post- en pakkettennetwerk in de Benelux. Daarnaast zijn we wereldwijd actief met onze cross-border activiteiten onder de naam Spring.

Meer dan bezorgen van post en pakketten

PostNL verandert van een traditioneel postbedrijf in een logistieke dienstverlener. We doen inmiddels veel meer dan het bezorgen van post en pakketten. We helpen onze zakelijke klanten om succesvol te zijn. Bijvoorbeeld met ondersteuning in direct en online marketing, gerobotiseerde orderverwerking of temperatuur gecontroleerd medisch vervoer. En we ontwikkelen diensten die het leven van consumenten gemakkelijker maken, zoals het thuis ophalen van pakketten die consumenten willen retourneren, het bezorgen van bloemen en maaltijden of het leveren en monteren van keukens en witgoed. 

De klant voorop

De consument en de zakelijke klant zijn ons uitgangspunt bij alles wat we doen. We vinden het belangrijk om post voor iedereen toegankelijk en betrouwbaar te houden, zowel in de stad als op het platteland. Of het nou gaat om een verjaardagskaart, hielprikjes of rouwkaarten. De niet te stuiten groei van e-commerce is een belangrijke drijfveer voor onze pakketbezorging en logistieke activiteiten. Wij maken het online winkelen steeds gemakkelijker. We helpen webwinkels te groeien door steeds meer bezorgopties aan te bieden. Daarnaast krijgt de consument steeds meer controle over het moment waarop en de plek waar we een pakket bezorgen. PostNL is altijd dichtbij. Via de PostNL App op de smartphone en tablet én in de buurt. Onze bezorgers komen zeven dagen per week in iedere straat, door weer en wind.